Çağla Tuğba Selveroğlu (Dortluoğlu)

 

Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden (Burslu) fakülte 3.sü olarak lisans derecesini almıştır. Warsaw School of Social Psychology’de (SWPS) bir dönem eğitim görmüştür. Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Master Programını (Burslu) derece ile bitirmiştir (Tez Konusu: “7-10 Yaş Arasındaki Hafif Düzeyde Zihinsel Geriliği Olan Çocuklarda Sözel Zeka, Anne-Baba Tutumları ve Davranışsal Dinamikler Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi”dir). MBH International’da Eğitim Sorumlusu olarak görev yapmıştır. Kısa bir süre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışmıştır. Çapa Tıp Fakültesi Psikoloji Laboratuarında 2 yıl süreyle Volonter olarak çalışmıştır; bu süre zarfında Çapa’da Rorschach ve Objektif Testler Eğitimi almıştır. 2009-2014 yılları arasında Türkiye Hastanesi'nde çalışmıştır.

2013-2016 öğretim yılları arasında Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde part-time öğretim görevlisi olarak ders vermiştir.

Prof. Dr. Mehmet Sungur’dan aldığı “Depresyon ve Anksiyete Bozukluklarında Kognitif Davranışçı Terapi Eğitimi”ni tamamlamıştır. Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ten “Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruh Sağlığı Eğitimi” ni, Doç. Dr. Osman Sabuncuoğlu’ndan “Çocuk ve Ergen Psikopatolojisi Eğitimi”ni ve Uzm. Dan. Psk. Filiz Çetin’den Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimini almıştır. Yard. Doç. Dr. Nevin Dölek’ten “Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi” ni tamamlamıştır. Aynı zamanda Doç. Dr. Hanna Nita Scherler ile “Gestalt Eğitimini” ve Ekip Norma Razon’dan aldığı (Reyhana Seedat) “Oyun Terapisi Terapist Sertifika Eğitim Programı” (150 saat) eğitimini tamamlamıştır. Mindfulness Institue'den Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Temel Eğitimi (MBCL) ni tamamlamıştır. 2006 yılından beri Psikolojik Danışmanlık Merkezlerinde Çocuk Psikoloğu olarak çalışmaktadır. Özellikle çocuklara objektif ve projektif testler uygulamakta, çocuk danışmanlığı yapmaktadır.

"İş ve Özel Yaşama Psikolojik Bakışlar” (Epsilon, 2008) isimli kitapta “Uyku ve Uyku Bozuklukları Bağlamında Performans ve Motivasyon” isimli bölümü,
“Okul Öncesi Çocuk Ve…” (Nobel, 2011) isimli kitapta “Okul Öncesi Çocuk ve Öğrenme Güçlüğü” isimli bölümü,
"Erken Çocukluk Dönemine Derinlemesine Bir Bakış” (Kök, 2012) isimli kitapta “Okulöncesi’nde Psikolog Olmak” isimli bölümü,
“Hayatımız İletişim” (Hayat, 2012) isimli kitapta “Gençlerle İletişim” isimli bölümü yer almıştır.
"Çocuk Kumandalı Ebeveynler" (Cinius, 2016) adlı kendisine ait kitabı yayınlanmıştır.
"Çocuklarla Online Terapi" (Yenikapı, 2022) kitapta Online Oyun Terapi ile ilgili deneyimlerini paylaşmıştır. "Yetkin Ebeveynlik" (Yeniaile, 2023) isimli kitapta "Çocuklar ve Sınırlar" isimli bölümü yer almıştır. Yakın zamanda uzun süredir hayalini kurduğu Geçişler "Çocukların ve Ebeveynlerin Dönüm Noktaları"  (Yeniaile, 2023) isimli kitabın editörlüğünü yapmış aynı zamanda "Hepimizin Hayatındaki Dönüm Noktaları: Geçişler", "Taşınma / Göç: Yeni Bir Hayata Geçiş"  isimli 2 bölümü kaleme almıştır. 

 

Yeniaile Yayınları'ndan çıkan 5 adet yayınlanmış Çocuk Hikaye kitapları bulunmaktadır.
Peki, Ben Şimdi Ne Yiyeceğim? "Bir Besin Alerjisi Hikayesi"
Havalı Fısfıs "Bir Astım Hikayesi"
Şekerden Kaykay "Bir Diyabet Hikayesi"
Glutensiz Kâşif "Bir Çölyak Hikayesi" 
Gözüm Artık Çalışkan "Bir Göz Tembelliği Hikayesi"

2013 yılında hayalini gerçekleştirerek Adım Psikoloji Dil ve Konuşma Merkezi’ni kurmuştur. Halen Adım Psikoloji'de çocuklarla çalışmakta ve Türkiye'nin çeşitli illerinde Çocuk Testleri Eğitimi ile Çocuk Odaklı Danışmanlık Becerileri Eğitimi vermektedir. Kronik Hastalıkları Olan Çocuklar İçin Terapötik Müdahaleler Atölye Programları yapmaktadır. Amerika’da oldukça tanınan Duygusal Kas tekniğinin Türkiye programının danışmanlığını ve Yeni Aile Yayınları’nın materyal danışmanlığını yürütmektedir.

 


Uzmanımız hakkında danışanlarının yorumlarını okumak isterseniz: http://www.tavsiyeediyorum.com/psikolog_15638_caglatugba_dortluoglu.htm
Göztepe Mah. Dr.Rıfat Paşa Sk. Sadık Bey Ap. No:27 K:12 D:12 Göztepe İstanbul
0216 386 70 92