Haberler

Eğitim Tarihi: 18-19 Şubat 2017 (Cumartesi-Pazar)  

Saat: 13.00-16.00

Bu eğitimde, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite sorunuyla karşı karşıya kalmış ebeveynlerin çocuklarıyla aralarındaki yıpranmış, gerginleşmiş ilişkilerin yeniden olumlu bir çerçeveye oturtulması amaçlanmaktadır. Eğitimde konuşulan teknikler hayata geçirildiğinde yaşadığınız zorlu durumları çocuğunuzun gelişimsel ve psikolojik ihtiyaçlarına yönelik uygun desteği sunabileceğiniz ve aranızdaki güvenli ilişkiyi kuvvetlendirebileceğiniz gelişim fırsatları olarak görmeye başlayacaksınız.

 

Eğitim İçeriği:

1.      Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) nedir?

2.      DEHB yaşamı nasıl etkiler? (Okul, ev, sosyal ortam)

3.      Olumsuz duygular nasıl yönetilebilir?

4.      Kurallar sınırlar, disiplin nasıl sağlanmalıdır?

5.      DEHB’li çocuğun yaşam tarzında yapılacak düzenlemeler nasıl olmalıdır?

6.      Çocuğunuzda sorumluluk becerisini nasıl kazandırabilirsiniz?

Ücret ve Kontenjan: 2 günlük eğitimin toplam ücreti:  200 TL (KDV dahil)  

Tek ebeveyn için katılım ücreti 200 TL, iki ebeveyn için katılım ücreti 300 TL.

Eğitim Yeri: Adım Psikoloji Dil ve Konuşma Merkezi

İnönü Cad. Gül Apt. No:3 D.11 Kozyatağı/İstanbul

İletişim:0216 386 70 92

Bilgi ve Kayıt: 0216 386 70 92 

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Katılımcılar: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu konusunda bilgi sahibi olmak isteyen ebeveynlere yöneliktir.

Katılım 12 kişi ile sınırlıdır. Sınırlı sayıda kontenjan olması nedeniyle katılımcıların telefonla ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Eğitim sonunda katılım belgesi verilecektir.

Eğitmen:Uzman Psikolog Nilüfer ÖZKAN BUDAK

                 Çocuk ve Genç Terapisti / Oyun Terapisti

dişli.pngÇocuk-Ergen Psikologu ve Oyun Terapisti olarak, çocuklar ve aileleriyle çalışan Uzman Psikolog Nilüfer ÖZKAN BUDAK, Türkiye’de derece yaparak tam burslu olarak kazandığı İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Gelişim Nörolojisi yüksek lisans programını bitirerek uzmanlığını almıştır. Yüksek lisans tezini, Prof. Dr. Mine Çalışkan danışmanlığında Üstün yetenekli (zekâlı) çocukların sosyal becerilerinin incelenmesi üzerine yapmıştır. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nden Pedagojik Formasyon Eğitimi almıştır. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi ve İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanelerinin Çocuk ve Ergen Psikiyatri ve Nöroloji kliniklerinde alanında uzman doktorların eğitimleri eşliğinde hastane içi klinik uygulamalarda bulunmuştur.

Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi sırasında çeşitli kurumlarda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gönüllü ve profesyonel hizmetler vermiştir. Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi'nde farklı gelişen çocuk, ergen ve aileleriyle çalışmıştır.  Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kadın psikoz servisinde klinik stajını tamamlamıştır. AURA Psikoterapi, Sanatla Tedavi ve Eğitim Merkezinde Alternatif Gelişim Projesi (AGP) kapsamında otistik ve psikotik çocuk ve yetişkinlerle uzman psikologların süpervizyonu altında gönüllü olarak çalışmalar yapmıştır. Çevre Koleji ve Anabilim Eğitim Kurumlarında okul psikologu olarak çocukların gelişimlerini takip etmiş,  ailelerine eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiştir.

·           Doç. Dr. Serap Özer tarafından verilen "Çocuklarla Bilişsel Davranış Terapisi Eğitimi"ni,

·           Bilişsel ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamalarını içeren ve Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu tarafından düzenlenen “Kaygı Bozuklukları, Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve Depresyon, Obsesif- Kompülsif Bozukluklar ve Yeme Bozukluğu, Somataform Bozukluklar, Öfke Yönetimi ve Uyku Bozuklukları”  eğitimlerini,

·           Çocuk gelişimi alanında, Maltepe Üniversitesi’nden “Çocuklarla Çalışma Eğitimi” ve “Çocuk Testleri Eğitimi” ni

·           Çocuklar ve aileleriyle çalışma alanında Prof. Dr. Carol Norton ve Prof. Dr. Byron Norton tarafından verilen "Deneyimsel Oyun Terapisi" eğitimini,

·           Reyhana Saadet’in “Çocuk Merkezli Oyun Terapisi” eğitimini,

·           Dr. Mert Akcanbaş tarafından verilen "Temel Psikofarmakoloji Eğitimini" ve “Travma ve Stresör Bağlantılı Bozukluklar” eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. 

·           Dr. Harville Hendrix Yönetiminde "İmago Çift Terapisi" eğitimini almış ve bu eğitimini ebeveynlerle çalışmalarda kullanmaktadır.

·           Türk Psikologlar Derneği tarafından düzenlenen WISC-R çocuklar için zeka testi kursuna katılmış WISC-R testi uygulamaya hak ve yetkinliğine sahiptir.

·           Çocuk, ergen ve yetişkinlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tanısında kullanılan “MOXO Online Sürekli Performans Testi” uygulayabilmektedir.

            Alanda güncel olarak kullanılan çocuk, ergen ve yetişkin kişilik, gelişim ve zekâ testlerinin uygulama hak ve yetkinliğine sahiptir.Türk Psikologlar Derneği ve Çocuk Ergen Psikolojik Eğitimler Derneği üyesidir. Aktif olarak çeşitli dergilere makale yazmakta, çocuklara, ailelere ve öğretmenlere yönelik seminerler vermektedir.  

Adım Psikoloji Dil ve Konuşma Merkezi bünyesinde çocuk-ergen psikologu ve oyun terapisti olarak çalışmaktadır.

 
Göztepe Mah. Dr.Rıfat Paşa Sk. Sadık Bey Ap. No:27 K:12 D:12 Göztepe İstanbul
0216 386 70 92