Makaleler

Çocuk - Ergen Psikoloğu
 
Çağla ÖZCAN 1992 yılında İstanbul’da doğmuştur. Beylerbeyi Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde lise öğrenimini tamamlamıştır. Lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölünmünde (burslu) olarak gerçekleştirip, Onur derecesi ile mezun olmuştur. Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Master Programının Yüksek Onur derecesi ile tez aşamasına devam etmektedir. 
 
Lisans eğitimi sürecinde 1 yıl Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda çocuklarla çalışmıştır. Bu süreçte ayrıca Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklarla (SOYAÇ) 2 yıl yürütülen projede görev almıştır. Bu dönemde okul terki riski olan çocuklarla ve küçük yaşta çalışmaya başlayan çocuklarla birebir görüşmeler, atölye çalışmaları yapmıştır. Bu çalışmalar süpervizyonlarla desteklenmiştir. 
 
EkipNorma Razon kurumunda stajyer psikolog olarak bir dönem çalışmıştır. Maltepe Anadolu Lisesi’nde Stajyer Rhberlik ve Psikolojik Danışman olarak bir dönem çalışmıştır. Türk Psikologlar Derneği, Travma, Kriz ve Afet Birimi’nde Gönüllü Psikolog olarak çalışmalarına devam etmektedir. Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nde kanser tanısı alan çocuklarla oyun terapisi sürecine başlamıştır.
 
Dr. Psk. Nevin Dölek’ten “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi” eğitimini tamamlamıştır. Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden “Çocuklarda Cinsel Gelişim ve Eğitim”, Türk Psikologlar Derneği’nden Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği - IV ( WISC-IV) eğitimlerini almıştır. Reyhana Seedat’tan “Danışan Merkezli Oyun Terapisi” - “Filial Terapi” - “ Gelişimsel Temas Terapisi” eğitimlerini tamamlamış olup Reyhana Seedat’la süpervizyonlarına devam etmektedir.
 
Şu anda Adım Psikoloji Dil ve Konuşma Merkezinde Çocuk - Ergen Psikoloğu olarak çalışmaktadır.
 
Göztepe Mah. Dr.Rıfat Paşa Sk. Sadık Bey Ap. No:27 K:12 D:12 Göztepe İstanbul
0216 386 70 92