Çocuk

     Sevgili Anne ve Babalar,

Okulların açılmasına çok az kaldı. Çocuklarınızın bu yılki okul başarılarını, sınavlarının nasıl geçeceğini düşünmeye başladınız bile.

    Hepiniz bu sene çocuğunuzun Türkçe, matematik, fizik, kimya gibi derslerden yüksek notlar almasını isteyeceksiniz. Bunu isterken durun ve düşünün! Çocuğunuz  içinde belki de bir ressam olduğu için matematikten yüksek notlar alamayacak. Belki de Tutkuyla beste yapan, şarkı söyleyen bir müzisyen olabilecek yeteneğe sahip olduğu için çalışamıyordur kimya dersine. Çok iyi bir sporcu olacağı için fizik dersinde değil de, fiziksel aktiviteler yaptığı beden eğitiminde çok iyidir.

        Sınav notları ne olursa olsun çocuklarınızın çabalarını fark ettiğinizi onlara gösterin. Düşük notlarından dolayı onları yargılamayın. Yeteneklerini keşfetmeye çalışın. Bunu yaptığınızda çocuğunuzun içindeki potansiyeli nasıl ortaya çıkardığına şaşıracaksınız. Böylece gelecekte mutlu ve başarılı olacakları işi yapabilecekler. Hayat başarısı denilen şey de bu değil mi zaten? Okul yıllarında sınavlardan en yüksek notları alan kaç kişi çok mutlu? Keşke oyuncu ya da aşçı olsaydım diyen kaç doktor veya mühendis var biliyor musunuz?  Yöneticiler, neden 40 yaşından sonra meslek değiştirmek istiyorlar? Lütfen bunları düşünün.

         Tüm velilere çocuklarını yeteneklerini geliştirmeleri için yüreklendirdikleri, diğer çocuklardan farklı olan özelliklerine saygı duydukları, en önemlisi de çocuklarına inandıkları bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

          

                                                                                                                      Hatice Tez

                                                                                  Öğretmen-Program Geliştirme Uzmanı- Öğrenci Koçu     

 

Göztepe Mah. Dr.Rıfat Paşa Sk. Sadık Bey Ap. No:27 K:12 D:12 Göztepe İstanbul
0216 386 70 92