Haberler

ÇOCUK PSİKODRAMASI

 

PSİKODRAMA; Olayların duygu ve düşüncelerin dramatize edilmesine, sonuç olarak rol oynamaya dayanan bir ruhsal geliştirme ve terapi tekniğidir. 

ÇOCUK PSİKODRAMASI; Çocuğun dünyasının doğal bir parçası olan oyun ve eylem metotlarını kullanan bireysel ve grup psikoterapisi yöntemidir. 

Psikodrama yöntemiyle çocukluk çağında yaşanabilecek olan; davranış sorunları, çekingenlik, sosyal uyum problemleri, korkular, kaygılar, öfke kontrolü, çocukluk takıntıları ve yeme problemleri gibi önemli temalar çalışılmaktadır. Ayrıca kardeşler arası çatışma, kıskançlık, boşanma ve ölüm nedeniyle yaşanabilecek olan sorunlar da etkin bir şekilde çalışılmaktadır.

 

PSİKODRAMA YOLUYLA ÇOCUKLAR : 

 

Kendini ifade etme becerisi kazanır.

Kendine güveni artar.

Farkındalık geliştirir.

Sosyal ilişkilerinde sağlıklı davranışlar benimser. 

Yaratıcılığı ve spontanitesi artar.

Empati becerisi gelişir. 

Rol repertuarı zenginleşir. 

Sorun çözme becerisi kazanır.

Korku ve kaygılar ile baş etmeyi öğrenir.

Duygularını ve kendini daha iyi ifade etmeyi öğrenir.

 

ÇOCUK PSİKODRAMASI GRUP BİLGİLERİ 

 

- Grup çalışmaları haftada bir gün bir kez gerçekleştirilir ve her oturum 1 saat 15 dakika sürer.

- Yaş gruplarına göre oluşturulan her grupta maksimum 6 çocuk ve minimum 3 çocuk, bir uzman ve bir yardımcı terapist bulunur.

- Çocuk grubu çalışmaları toplam 12 hafta sürmektedir.

- Grup çalışmalarının 4., 8., ve 12. Haftalarında anne ve babalar ile çalışma yapılacak olup o haftalardaki çalışmalara çocuklar katılmayacaktır. 

- Tüm çocuklar ve aileleri ile grup öncesinde bir ön görüşme seansı yapılır ve çocuk gelişim düzeyine uygun olan bir gruba dahil edilir.

-             Çocuk Psikodrama Grubu 21 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve onu takip eden Pazar günleri devam edecektir. Başlama saati daha sonra duyurulacaktır. 

-             Çocuk grubu için toplam ücretimiz 1.800 TL’dir. (Her oturum 150 TL’dir)

-             Ücretler grup başlangıcından önce sözleşme imzalanması aşamasında peşin olarak ya da 2’ye veya 3’e bölünerek alınabilir.

-             Grup gün ve saatleri çok özel durumlar dışında değişmeyecek olup her hafta aynı gün ve saatte yapılacaktır. 

- Gruptaki yaş aralıkları şu şekildedir: 6-8 Yaş, 8-11 Yaş, 11-14 Yaş 

- Katılım durumuna göre farklı yaş gruplarında birden fazla grup açılacaktır.

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN: NARİN HANIM İLE GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ.

 0216 386 70 92

 

 

 

GRUP YÜRÜTÜCÜSÜ:

Psikolojik Danışman Begüm Kodalak Bilik

 

Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi , Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunudur. 2005-2006 seneleri arasında Yrd.Doç.Dr. Semai Tuzcuoğlu ile birlikte dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ve zeka geriliği olan çocuklarla çalışmış ve bu çocukların ev eğitimi seanslarını yürütmüştür.2006-2007 seneleri arasında özel bir danışmanlık merkezinde ev eğitimi seanslarını yürütmüş ve aynı süre zarfında Koşuyolu Ya-Pa 2 yaş oyun grubunu yönetmiş ve gelişim takibini yapmıştır.2007-2008 seneleri arasında özel bir anaokulunda sorumlu müdür ve psikolojik danışman olarak çalışmıştır. 2006-2008 seneleri arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Prof.Dr.Barış Korkmaz’ın yanında staj yapmış ve poliklinik saatlerine gözlemci olarak katılmıştır.Tamamladığı eğitimler arasında Denver Gelişim Tarama testi, PECS, OÇİDEP bulunmaktadır ve bunlar dışında birçok projektif, kognitif ve gelişimsel test eğitimlerini tamamlamış ve uygulayıcı sertifikalarını almıştır.( CAT, Louis a Duss, TAT, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Frostig Gelişimsel-Görsel Algı Testi, Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Burdon Dikkat Testi, AGTE, Porteus Labirent Testi, Gessell, Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği) Ayrıca Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Çocuk Psikodraması eğitimlerini almıştır. Şu anda birden fazla okul öncesi kurumuna danışmanlık hizmeti vermektedir. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özel öğrenme güçlükleri, öfke kontrolü, okul öncesi hazırlık, özgüven problemleri, gelişim takibi, otizm, zeka gerilikleri, uyum ve davranış problemleri gibi alanlarda çocuk ve ergenlerle çalışmaktadır. 2008 senesinde İstanbul Psikodrama Enstitüsünde başladığı Psikodrama eğitiminin temel aşamasını tamamlamış olup üst aşama eğitiminden mezun olmuştur. Aynı zamanda Psikodrama Eğitici Eğitimi Programını bitirmiş ve Psikodrama Eğitmeni olmaya hak kazanmıştır. Bunun yanı sıra İstanbul Doğum Akademisinde dokuz ay on gün süren Doğuma Hazırlık Eğitimcisi / Doulalık ve Hamile Psikoterapisti Eğitimini tamamlamıştır. Bate Birey ve Aile Terapileri Enstitüsü tarafından düzenlenen Uzm. Psk. Nilüfer Devecigil tarafından verilen Doğum travması seminerine ve İstanbul Psikanaliz Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Derneğinin düzenlediği Deborah Blessing tarafından verilen Anneliğe Özgü Zihinsel Durumlar: Bebek Gözlemi ile Klinik Uygulama Arasındaki Etkileşim konferansına katılmıştır. 3-6 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Doğum Akademisi tarafından düzenlenen Sherry Gilbert tarafından verilen HypnoBirthing kursunu tamamlamıştır.

 

 

 

 

 

 

Göztepe Mah. Dr.Rıfat Paşa Sk. Sadık Bey Ap. No:27 K:12 D:12 Göztepe İstanbul
0216 386 70 92